Ετικέτες

5.10.17

To Bέλγιο κατάσχεσε την κάρτα παραμονής του σαουδάραβα ιμάμη του Μεγάλου τζαμιού των Βρυξελλών


 

Ο Theo Francken, ο Γραμματέας του κράτους για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, ανακοίνωσε αυτή την Τρίτη στο σταθμό Bel RTL ότι απέσυρε την κάρτα παραμονής του ιμάμη καταγωγής Σ Αραβία του μεγάλου τζαμιού των Βρυξελλών.
«Είχαμε πολύ φανερά σημάδια ότι αυτός είναι ένας σαλαφιστής πολύ ριζοσπαστικοποιημένος, πολύ συντηρητικός και επικίνδυνος για την κοινωνία μας και την εθνική μας ασφάλεια «, εξήγησε. Αυτή η απόφαση επέρχεται μέσα στον φάκελο της μάχης κατά του σαλαφισμού  συνέχισε ο Francken. «Το Βέλγιο οφείλει ν΄αναλάβει τις ευθύνες του στη μάχη κατά του σαλαφισμού.»
Επέμεινε ότι  «δεν υπήρχε πρόβλημα με το ισλάμ αλλά με το ριζοσπαστικοποιημένο ισλάμ και το σαλαφισμό ».
Σύμφψνα με τον ίδιο ο Υπ.Δικαιοσύνης ο Koen Geens θα εναττικοποιήσει τον έλεγχο στην χρημαοοικονομική ροή των τζαμιών του Βελγίου.Αυτό αποτελεί μια « προτεραιότητα στο Βέλγιο ».lalibre 2.9.17
Σαλαφισμός από το σαλάφ που σημαίνει πρόγονος είναι κίνημα τάση εντός του σουνιτισμού που άπτεται του ουαχαμπιτισμού σέκτας του ίδιου κλάδου που είναι επίσημο θρήσκευμα στη Σ Αραβία.Πρεσβεύει την επιστρoφή στις ρίζες σ΄ένα ανόθευτο όσο καιπαραδοσιακό ισλάμ.
Το μεγάλο τζαμί των βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κομισιόν. Είναιχώρος που απαραχωρήθηκε από το βασιλιά Μπουντουέν στο μονάρχη της Σ Αραβίας στις αρχές δεκαετίας του 70.Το ισλάμ είναι επίσημα συανταγματικά αναγνωρισμένη θρησκεία στο Βέλγιο από το 1974.
www.dimpenews.com
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.