Ετικέτες

9.10.17

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΣΣΙΑ


Η Άσσια και οι κάτοικοί της βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και της βαρβαρότητας των τουρκικών στρατευμάτων  την αποφράδα μέρα της 14ης Αυγούστου του 1974.
Αναμένεται να ξεκινήσει η ανασκαφή σε μέρος του περιφραγμένου χώρου έξω από το Χωριό, όπου υπάρχουν πληροφορίες για μετακίνηση των λειψάνων Ελληνοκυπρίων από τους δυο ομαδικούς τάφους στο Ορνίθι, δήλωσε το ελληνοκυπριακό μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους Νέστορας Νέστορος.
 
Όπως ανέφερε ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος της ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος, «θα ήταν πιο υποβοηθητικός για τη διερεύνηση της μαρτυρίας που κατέχει η ΔΕΑ, ο εντοπισμός αεροφωτογραφιών ή δορυφορικών εικόνων από διάφορες χρονικές περιόδους, και ιδιαίτερα από τις δεκαετίες ‘80-’90, της εν λόγω περιοχής, ώστε να αξιολογηθούν και να συγκριθούν με τις προηγούμενες χρονολογικές περιόδους, για να διαφανεί κατά πόσο υπήρξαν παρεμβάσεις στην υπό διερεύνηση περιοχή».
 
Τις επόμενες ημέρες, συνέχισε ο κ. Νέστορος, θα γίνει οπτικός έλεγχος της περιοχής, για σκοπούς καλύτερης διαχείρισης της ανασκαφής.
 
Η  ΔΕΑ καλεί όπως ανοιχτούν αρχεία που θα τροφοδοτήσουν με σημαντικότατες πληροφορίες την προσπάθεια γι' αντιμετώπιση του πλέον ανθρωπιστικού ζητήματος της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, κυρίως, όμως, της διακρίβωσης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν.
 
Παράλληλα, στέλνουν το μήνυμα σε όσους κατέχουν πληροφορίες, να τις δώσουν χωρίς δισταγμό και χωρίς φόβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.