Ετικέτες

9.10.17

Διευθυντής Αντιτρομοκρατικού Κέντρου των (CEI): το 90% της Συρίας ελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες. O δρόμος των Βαλκανίων είναι η πιο συνήθης οδός των τρομοκρατών κατά την επιστροφή τους

Αποτέλεσμα εικόνας για daesh balkans


Έναντι της επερχόμενης ήττας η Daech αποπειράται ναεγκαταλείψει τη Συρία και Ιράκ.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik, ο Andreï Novikov διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρο της Κοινότητας των Ανεξάρτητων Κρατών (CEI) αποκάλυψε ποιές χώρες μετάβασης χρησιμοποιούν συχνότερα οι τρομοκράτες.Τα αρχικά σημεία από τα οποία οι τρομοκράτες της Daech επιστρέφουν στις χώρες τους είναι τα αεροδρόμια της Τουρκίας,Βαλκανίων και Ανατολικής Ευρώπης όσο κι αυτά της Ελβετίας δήλωσε  ο στρατηγός Andreï Novikov.
«Η πλειοψηφία των τρομοκρατών επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους ή πάνε σε άλλα κράτη από τους ίδιους δρόμους που δανείστηκαν για να έχουν πρόσβαση στις εμπόλεμες ζώνες . Αυτό κατ΄ουσίαν σημαίνει τη χρήση πτήσεων μεταξύ Τουρκίας και αεροδρομίων πόλεων χωρών της CEI.Μελέτες στο θέμα έδειξαν ότι ο δρόμος των Βαλκανίων είναι ειδικότερα χρησιμοποιημένος  », δήλωσε.
Ο Διευθυντής του CEI ομοίως πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν την Ουγγαρία,Πολωνία,Ρουμανία,Ελβετία ως χώρες μετάβασης.
 Μόνο 10% του συριακού εδάφους παραμένει στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων ήτοι το  90% της χώρας απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες ανέφερε ο Andreï Novikov.
Ο ίδιος τόνισε ότι «μετά το φθινόπωρο του 2016, παρατηρείται μια μετάβαση των μαχητών της Daech από Συρία και Ιράκ στο έδαφος του Waziristan (ορεινή περιοχή στα ΒΔ του Pakistan,) και η μεταγενέστρεη επανάπτυξή τους».
Σύμφωνα με τον στρατηγό οι απώλειες που έχουν ωθούν τους τρομοκράτες να τροιποποιήσουν την τακτική τους αλλά επίσης την γεωγραφία της δράσης τους. sputnik 5.9.17
www.dimpenews.com
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.