Ετικέτες

9.10.17

Ύπουλη η πανθρησκεία χτυπάει στην νεολαία! Νέους από όλα τα δόγματα και τις θρησκείες καλεί ο Πάπας Φραγκίσκος

Του Μανώλη Κείου


Τα πιο ύπουλα σχέδια της βάζει μπροστά η πανθρησκεία χτυπώντας στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της παγκόμιας κοινωνίας, την νεολαία!
Χθες ο αιρεσιάρχης Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι από τις 19 μέχρι τις 24 Μαρτίου 2018 με αφορμή και την Σύνοδο των Επισκόπων θα συγκαλέσει μια προ-συνοδική συνάντηση που θα προσκαλεί νέους από διάφορα μέρη του κόσμου, τόσο ρ/καθολικούς όσο και άλλους από διαφορετικές χριστιανικές ομολογίες και άλλες θρησκείες, καθώς και μη πιστούς.

«Αυτή η πρωτοβουλία”, είπε ο Πάπας, “είναι μέρος των προετοιμασιών για την επόμενη Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων, η οποία θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2018 με θέμα «Οι Νέοι, η Πίστη και η Διάκριση της Εκπαίδευσης»,

Σύμφωνα με τον αιρεσιάρχη ποντίφικα: «Η Εκκλησία θέλει να ακούει τη φωνή, την ευαισθησία, την πίστη και επίσης τις αμφιβολίες και τις επικρίσεις των νέων. Μετά από αυτό, τα συμπεράσματα της συνάντησης του Μαρτίου θα διαβιβαστούν στους Πατέρες της Συνόδου. »

Η πανθρησκειακή αυτή συγκέντρωση νεολαίων στοχεύει σύμφωνα με το Βατικανό στο να τους δώσει μια πλατφόρμα για να μοιραστούν όχι μόνο τις πεποιθήσεις τους για την πίστη, αλλά και τις αμφιβολίες και τις κριτικές τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνόδου των Επισκόπων της 4ης Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες στη προσυνοδική συνάντηση θα εκπροσωπούν τα συνέδρια των επισκόπων και τις ανατολικές εκκλησίες, καθώς και τους νέους που είναι αφιερωμένοι ή προετοιμασμένοι για την ιεροσύνη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν νέοι και νέες που συμμετέχουν σε διάφορες ενώσεις και εκκλησιαστικά κινήματα θα συμμετάσχουν παράλληλα με συμμαθητές από άλλες χριστιανικές ομολογίες, άλλες θρησκείες, καθώς και εκείνους που είναι σκεπτικοί στο θέμα της θρησκείας.

Οι νέοι που θα βρεθούν στην εκδήλωση αυτή θα εκπροσωπούν επίσης διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται ακόμα στο σχολείο, όσων ήδη εργάζονται, καθώς και όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό, τις τέχνες και τις εθελοντικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τη Σύνοδο των Επισκόπων, η προ-συνοδική συζήτηση αποσκοπεί στο να συμπληρώσει και να «εμπλουτίσει» τη διαβούλευση που έχει ήδη ξεκινήσει με τη δημοσίευση του προπαρασκευαστικού εγγράφου της συνόδου και ένα ερωτηματολόγιο που είναι διαθέσιμο για τους νέους να συμπληρωθεί στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.