Ετικέτες

16.8.18

Απίστευτες στιγμές – Κλείδωσαν τη Μονή Πέτρας Ολύμπου για να μη γίνει Λειτουργία (ΒΙΝΤΕΟ)


Σκηνές που δεν τιμούν κανέναν το 2018 στην Ελλάδα. Σήμερα, 16 Αυγούστου, όταν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος και οι Ιερείς της Μητρόπολης βρέθηκαν στη Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου για να τελέσουν Θεία Λειτουργία, βρήκαν το χώρο κλειδωμένο.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα lefteria.blogspot.gr: «Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου όπου έχουν συρρεύσει πλήθος πιστών και η λειτουργία γίνεται υπαίθρια, γιατί ο φύλακας του χώρου δεν άνοιξε σήμερα την πόρτα για να μπει ο κόσμος στο μοναστήρι, αφού έχει ρεπό σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε πριν από λίγο από τον διοικητή του ΓΝΚ Ανέστη Μυστρίδη και όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης έχει ενημερώσει εγγράφως σχετικά με το ποιες ημέρες θα μπορεί να στηρίξει με υπάλληλο τη λειτουργία της Μονής (ο χώρος όπου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι υπάγεται στην δικαιοδοσία του υπουργείου υγείας).

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν μηνύσεις για το σημερινό κλείσιμο του χώρου στο ιστορικό μοναστήρι της Πέτρας Ολύμπου, όπου δεν κατέστη δυνατόν να εισέλθουν στο μοναστήρι πλήθος πιστών με τους ιερείς για να τελεσθεί η λειτουργία, με αποτέλεσμα αυτή να γίνει υπαίθρια.

Άντε όπως λένε οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Κατερίνης είχε ρεπό ο φύλακας. Ρωτάμε λοιπόν: Δεν μπορούσαν να στείλουν έναν άλλο φύλακα να ξεκλειδώσει την πόρτα για να μπει ο κόσμος στο μοναστήρι. Είναι δυνατόν να φράζουν την είσοδο των πιστών και να τους αποκλείουν από έναν τέτοιο ιστορικό χώρο;”.


Να σημειωθεί πως στο χώρο της Μονής είχαν φιλοξενηθεί εκατοντάδες πρόσφυγες το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.