Ετικέτες

20.11.19

Ο Ουνιτισμός με λίγα λόγια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ουνια
 Η Ουνιτική αιρετική εκκλησία ανήκει στη δυτική εκκλησία. Αποτελεί απερίφραστα μια προπαγάνδα των Ρωμαιοκαθολικών κατά των Ορθοδόξων, με σκοπό τον προσηλυτισμό των Ορθοδόξων στο Ρωμαιοκαθολικό δόγμα.
Η Ουνία, σαν εκκλησιαστικό σύστημα, παραδέχεται όλα τα Δόγματα και διδασκαλίες των Δυτικών, παρά το γεγονός ότι διατηρεί την εξωτερική εμφάνιση του κλήρου και την γλώσσα εκάστης χώρας.Επίσης, οι λειτουργίες γίνονται σύμφωνα με το Ορθόδοξο εκκλησιαστικό τυπικό, πλην της μνημονεύσεως του Πάπα αντί του Ορθοδόξου Αρχιεπισκόπου. Η δραστηριότητα της Ουνίας ξεκινά από το 1596, με την πρώτη εμφάνιση των Ουνιτών στην Πολωνία. Διαδραματίζει ένα σκοτεινό ρόλο δια μέσω των αιώνων και επ΄ωφελεία πάντα των Ρωμαιοκαθολικών, με αποκορύφωμα το αίσχος των αιματηρών διωγμών κατά τη διάρκεια του Β. Παγκοσμίου πολέμου, όπου εσφάγησαν 800 χιλιάδες Ορθόδοξοι Σέρβοι κατ΄εντολήν του Βατικανού και των Παπικών Ουστάσι , επί ηγεσίας του αδιάφορου Εβραίου Τίτο. Εφιστούμε την προσοχή στους Ορθοδόξους για την αισχρή πολιτική του Βατικανού δια μέσου της Ουνίας που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στις ημέρες μας.
Χριστιανική Επιχειρηματολογία
Αλεξάνδρου Π. Σπυράκη
Αθήνα 1993
Επιλογή: Ανδρέας Παπαδόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΗΜΕΡΑ..ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.