Ετικέτες

18.9.20

Τι είπε ο κ. Χαρδαλιάς για την Θεία Κοινωνία: «Έίμαστε όλοι Χριστιανοί αλλά δεν κάνουμε επίδειξη της πίστης μας»

Σε ερώτηση που τέθηκε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την απόφαση του κ. Κουμουτσάκου να λάβει τη Θεία Κοινωνία κατά τον Εκκλησιασμό του ο υφυπουργός ανέφερε: «Θα σας μιλήσω από καρδιάς. Όλοι Χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο και σίγουρο είναι ότι όλα τα μέλη της Κυβέρνησης πρέπει απαρέγκλιτα να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:11

 

 

Από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο καθηγητής κ. Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην διαδικασία του εμβολίου.  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέχεια μίλησε και ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Για γάμους, βαπτίσεις και κηδείες θεσπίζεται το όριο των 20 ατόμων στην Αττική. 

Ο υφυπουργός ανέφερε αναλυτικά ότι η Αττική βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μέτριο προς υψηλό επιδημιολογικό φορτίο με την κατάσταση να είναι σταθερά αυξητική και τόνισε ότι στο σύνολο η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή συγχρωτισμού και στη χρήση μάσκας ενώ τόνισε ότι οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να είναι ιδαίτερα προσεκτικές και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες.

Στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ είναι:

Aναστολή συναυλιών σε όλους τους χώρους

Όριο 9 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

Ενώ τόνισε την ισχυρή σύσταση σε ηλικιωμένους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους (ειδικά με ΜΜΜ) και να αποφεύγουν την επαφή με άτομα εκτός του οικογενειακού τους κύκλου.

Ειδικά μέτρα στην Αττική και για τους εργαζόμενους

Ειδικά για την Αττική, η οποία συγκεντρώνει πάνω από τα μισά από τα ενεργά κρούσματα της χώρας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε:

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο: προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)

Σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας

Rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων

Αποφασίστηκε η διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας για τα ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα μεταξύ ευάλωτων ομάδων (πρόσφυγες κτλ).

Διαβάστε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) από τον ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 339 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


https://www.orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.