Ετικέτες

11.9.13

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ




- Οι Έλληνες πατριώτες, ελευθέρωσαν το 1821, μία μικρή αρχικώς γεωγραφική έκταση από τους Τούρκους.
- Η κοτζαμπάσικη ελίτ, βρέθηκε ξαφνικά με μία ελεύθερη γεωγραφική έκταση στα χέρια της και χωρίς τους Τούρκους επικυριάρχους πάνω από το κεφάλι της.
- Αυτή την ελεύθερη έκταση, δεν ήξερε τι να την κάνει. Δεν την είδε ως μία απελευθερωμένη πατρίδα αλλά ως ένα έδαφος προς πλήρη λεηλασία, μιας και οι Τούρκοι επικυρίαρχοι εξέλιπαν.
- Λεηλατώντας όσο μπορούσε, για να μην έχει εσωτερικές επαναστάσεις, προσδέθηκε σε ξένες δυνάμεις.
- Ομοίως, για να ληστεύει ανενόχλητη για πάντα, φρόντισε να μην δημιουργήσει ποτέ σοβαρή δημόσια διοίκηση.
- Το γεγονός ότι, δεν είδε αυτό το έδαφος ως απελευθερωμένη πατρίδα, προκύπτει ευθέως από τον τρόπο που "επένδυσε" τα πλούτη εκ της λεηλασίας:
Αρνήθηκε να δημιουργήσει παραγωγική βάση, γιατί αυτό θα την οδηγούσε να προβεί και σε πράξεις προστασίας του εδάφους που κατείχε.
Θα είχε δημιουργηθεί με έναν λόγο, πραγματική αστική τάξη.
- Στο σήμερα, η ίδια κοτζαμπάσικη ελίτ, μιας και δυσκολευόταν να συνεχίσει το εσωτερικό πλιάτσικο, εφηύρε άλλη επιτηδειότητα: Δανείστηκε όσο μπόρεσε, μετέτρεψε όλον τον δημόσιο δανεισμό σε δική της προσωπική περιουσία και στο τέλος τον φόρτωσε όλον στους ώμους των Ελλήνων.
- Σκέφτηκε ότι, και αυτή τη φορά, όπως και τότε επί Οθωμανών, οι νέοι επικυρίαρχοι-δανειστές θα τους χρησιμοποιούσαν ως νέους κοτζαμπάσηδες κατά το ανάλογο της Τουρκοκρατίας και όλα θα συνέχιζαν με τον γνωστό τρόπο.
- Πλην όμως, φευ, οι νέοι επικυρίαρχοι, βασισμένοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ στα οποία συμμετέχει το Ελληνικό κράτος, αντιλήφθηκαν ότι δεν χρειάζεται να μοιρασθούν τον Ελληνικό πλούτο με την εγχώρια κοτζαμπάσική ελίτ. Αντιθέτως, μπορούν ελεύθερα να την στείλουν ομαδικώς στο πτωχοκομείο.
- Όταν το κατανόησε αυτό ο εγχώριος κοτζαμπασισμός, πανικόβλητος, υποχρέωσε τον τότε πρωθυπουργεύοντα, να δηλώσει ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα.
- Φευ και πάλι, οι νέοι επικυρίαρχοι δεν μάσησαν. Έσυραν στο προσκήνιο τις εφεδρεία τους και συνεχίζουν το σχέδιό τους.
Όπως έλεγε και ο Νίτσε:
"Μπορείς να κάνεις τα άστρα να στρέφονται γύρω σου; Μπορείς να είσαι ένας τροχός που κυλά μόνος του; Αν ναι, προχώρα, αν όχι, παραμέρισε ή σκύψε να περάσουν από πάνω σου, αυτοί που θεωρούν ως ιδικό σου καλό το καλό το ιδικόν των."

Η Ιστορία, μετά από όλα αυτά, ίσως γράψει επιγραμματικά :
"Ποτέ πριν στη ανθρώπινη Ιστορία, μία άρχουσα τάξη, δεν πρόδωσε το έδαφος και τον πληθυσμό της, με τον τρόπο που το έκανε η Ελλαδική".

Όταν ποτέ κατανοήσει η Ελληνική κοινωνία, από πού έρχεται, ποιοι την "κυβερνούν" και που την οδηγούν, ΙΣΩΣ, εξεγερθεί...

5 σχόλια:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.