Οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τους ιατρούς όταν πρόκειται να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για την υγεία τους. Η Ηazel Wiggins όμως δεν έκανε κάτι αντίστοιχο, και τον περασμένο Αύγουστο κατάφερε να σώσει τη ζωή της αγέννητης κόρης της, της Amelia.
Η Wiggins, όντας στην ενδέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, και έχοντας να αντιμετωπίσει οξεία αιμορραγία, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Hexham του Northumberalnd. Εκεί, έπειτα από αξονική που διήρκεσε 30 δευτερόλεπτα «αποδείχθηκε» ότι είχε αποβάλει, και ότι η καρδιά του μωρού είχε σταματήσει.
Στην συνέχεια την συμβούλευσαν να λάβει μερικά χάπια που οδηγούν σε άμβλωση ώστε να «απομακρυνθεί» το νεκρό μωρό..
Η Wigginsδήλωσε προς την Daily Mail ότι γύρισε σπίτι της κλαίγοντας για σχεδόν ολόκληρο το επόμενο 24ωρο. Λίγες ημέρες μετά, πήγε στο νοσοκομείο ώστε να λάβει τα πρώτα χάπια, αλλά αντιθέτως μάλωσε για 20 λεπτά με τις μαίες που είχαν βάρδια, απαιτώντας επαναληπτική εξέταση!!
Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά: “Ρωτούσα να μάθω τι συμβαίνει από τη γυναίκα που μου έκανε την εξέταση, όταν σταμάτησε και με κοίταξε σοκαρισμένη λέγοντας: Βλέπω ένα μωρό εδώ που «κινείται» προς πάσα κατεύθυνση.. Το μωρό είναι ζωντανό”…
Η Amelia γεννήθηκεστις 13 Ιανουαρίουτου 2014. Ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας – γεννήθηκε με προβλήματα στο ήπαρ και στα έντερα σε συνδυασμό με αναπνευστικά προβλήματα, η υγεία της βελτιώνεται συνεχώς.
Σύμφωνα με τον Adam Cassandra, υπεύθυνο επικοινωνιών της οργάνωσηςHuman Life International, η περίπτωση της Wiggins αποτελεί ένα παράδειγμα της αποτυχίας «των επαγγελματιών υγείας να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουν ότι μία μητέρα δεν καταλήγει να σκοτώνει το ίδιο της το παιδί βάσει εσφαλμένων πληροφοριών»
“Έχουμε μία φυσική τάση να εμπιστευόμαστε όλες τις συμβουλές των ιατρών, αλλά δεν μπορούμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες (σ.σ.pentapostagma.gr– πολύ σημαντική τοποθέτηση) απέναντι στους εαυτούς μας και σε όσους φροντίζουμε ώστε να λαμβάνουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις’’, δήλωσε ο Cassandra. “Αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί απλώς ένα σοβαρό ιατρικό σφάλμα. Αποτελεί σημάδι μίας κουλτούρας που δεν δίδει προτεραιότητα στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής”.
Ενώ οι λανθασμένες διαγνώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σπάνιες, δεν αποτελούν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Μωρό που γεννήθηκε στη Βρετανία το 2010 θεωρήθηκε νεκρό λίγο μόλις αφότου γεννήθηκε , αλλά έπειτα από 2 ώρες εντατικής φροντίδας, οι γονείς του παρατήρησαν ότι ανέπνεε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.
Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.