Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, ο οποίος έσπευσε να τον καθησυχάσει εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, παρόλο που οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
"Δεν μπορώ όταν περνούν 1500 πρόσφυγες την ημέρα να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία", είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας στον κ.Νταβούτογλου.
"Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος. Μην ανησυχείς θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας", απάντησε ο Τουρκος πρωθυπουργός θέλοντας να καθησυχάσει τον Έλληνα ομόλογο του, παρόλο που οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες και η επανεισδοχή μεταναστών προχωρεί με σχετικά αργούς ρυθμούς.
Τσίπρας- Νταβούτογλου θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν και από κοντά τη Δευτέρα, καθώς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας στις Βρυξέλλες, έχει προγραμματιστεί και τριμερής των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Στη στάση της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο θέμα της επανεισδοχής αναφέρθηκε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Τουσκ, θα επισκεφθεί και την Άγκυρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται, ώστε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και η γείτονα χώρα, όσον αφορά το προσφυγικό.
Τσίπρας και Νταβούτογλου θα συναντηθούν και στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη για να συζητήσουν για τη βελτίωση της συνεργασίας των δύο χωρών στην μεταναστευτική κρίση, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη πηγή.
Εκτός από τη μεταναστευτική κρίση, οι δύο πρωθυπουργοί πρόκειται να πάρουν επίσης τον λόγο ενώπιον των συμμετεχόντων σ' ένα ελληνο-τουρκικό οικονομικό φόρουμ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Νταβούτογλου.
Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως η Άγκυρα και η Αθήνα, ιστορικοί αντίπαλοι οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πιο σοβαρής μεταναστευτικής κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη από το 1945, πρόκειται να ολοκληρώσουν τις λεπτομέρειες μιας ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ που έχει στόχο να περιορίσει τη ροή των μεταναστών μεταξύ των δύο χωρών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.
Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.