Ετικέτες

30.1.18

Πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών των Σκοπίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών των Σκοπίων.
Για να ξέρουμε τίς τελευταίες προθέσεις τους
και να απαντάμε με επιχειρήματα
σέ όσους πιστεύουν στην καλή διάθεση των γειτόνων μας.

«Μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα πρέπει να σέβεται την εθνική μας ταυτότητα. Δεν είναι δυνατή η αμφισβήτηση της ταυτότητας των πολιτών και το συνταγματικό όνομα της χώρας»
Γκιόργκε Ιβάνοφ, Πρόεδρος Σκοπίων, 26-12-2017


«Δεν θα στήσουμε νέα αγάλματα, δεν θα κάνουμε νέες προβοκάτσιες, αλλά δεν θα δεχτούμε να θιγούν θέματα ταυτότητας, γιατί υπάρχουν κόκκινες γραμμές»
Ζόραν Ζάεφ, Πρωθυπουργός Σκοπίων, Ιούνιος 2017

«Υποχωρώ (στους ισχυρισμούς) ότι η πΓΔΜ είναι η μοναδική διάδοχος του Αλεξάνδρου. Η ιστορία δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά και στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες»
Ζόραν Ζάεφ, 23-12-2017

Εμείς οι “Μακεδόνες” δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και αποφασίσαμε ποιοι είμαστε. Είμαστε “Μακεδόνες” ως συνέπεια μιας ιστορικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκοπιανός ΥΠΕΞ, 19-9-2017

 «Η “μακεδονική” ταυτότητά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Είμαι “Μακεδόνας” του Αιγαίου»
Νίκολα Ντιμιτροφ, 2-10-2017

«Η ΠΓΔΜ έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι τα θέματα εθνικής ταυτότητας πρέπει να μείνουν εκτός διαπραγμάτευσης και ότι αν η ΠΓΔΜ αισθάνεται να απειλείται "σε σχέση με το ποιοι είμαστε", τότε δεν θα υπάρξει λύση»
Νίκολα Ντιμιτροφ, 22-11-2017

«Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο»
Νίκολα Ντιμιτροφ, 14-1-2018
Ουσιαστικά με τη δήλωση αυτή ο Ντιμιτρόφ ζητάει να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επί ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο «Μακεδονία», Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.ά. θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση). Δηλαδή θα μας κάνουν τη χάρη να αποκαλείται μεν η περιοχή μας Μακεδονία, αλλά με το πρόθεμα Ελληνική. Έτσι, για να ξεχωρίζουμε, εμείς θα είμαστε οι Ελληνομακεδόνες.

 «Πιστεύει κανείς ότι ένα άγαλμα που θα αποσυρθεί, δεν θα επιστρέψει ποτέ; Η επα­να­το­πο­θέ­τηση των μνημείων στις θέσεις τους είναι χρέος του VMRO-DPMNE. Ένα χρέος στους προ­­γόνους μας, αλλά και απάντηση σε όποιον πιστεύει ότι η σπονδυλική στήλη των “Μακε­δόνων” μπορεί να σπάσει»
Νίκολα Γκρούεφσκι, πρώην Πρωθυπουργός Σκοπίων 20-11-2017

 «Το VMRO-DPMNE είναι κατά της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων και όταν επανέλθει στην εξουσία θα ακυρώσει τις μετονομασίες και θα επαναφέρει ότι γκρεμίσει ο Ζaev και η κυβέρνησή του»
Χριστιάν Μιτσκόσκι, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης Σκοπίων, 10-11-2017

«Το VMRO-DPMNE είναι αντίθετο στην αλλαγή του Συντάγματος προκειμένου να αλλάξει το όνομα»
Χριστιάν Μιτσκόσκι, 8-1-2018

 «Αλυτρωτισμός δεν είναι η αγάπη των “Μακεδόνων” για την πατρίδα τους, στην οποία η κυβέρνηση της Αθήνας διέπραξε γενοκτονία κατ’ επάγγελμα. Σύντομα, όλες οι ενώσεις των βιαίως εξορισθέντων “Μακεδόνων”, από τη “Μακεδονία” του Αιγαίου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση που θα αποφασισθεί η στρατηγική έναντι των κυβερνήσεων των Σκοπίων και της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας και θα απαιτήσουν μια μόνιμη λύση για τις ανάγκες των δια της βίας εξορίστων από το αιγαιακό τμήμα της “Μακεδονίας”.
Τοντόρ Πετρόφ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου «Μακεδονικού» Κογκρέσου

 «Θα ήταν καλύτερο για τη Βουλγαρία και την Ελλάδα να αναγνωρίσουν τη χώρα μας με το συνταγματικό της όνομα, να αναγνωρίσουν την ταυτότητα και την αυτονομία του “μακεδο­νι­κού” λαού, να αναγνωρίσουν τη γλώσσα και να επιβεβαιώσουμε ότι τα σημερινά σύνορα είναι καθοριστικά. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιλυθεί το μακεδονικό ζήτημα και όλα τα σχετικά με αυτό. Μετά θα μπορούσαν να επιλυθούν όλα»
Πάντε Κολεμισέφσκι, novamakedonija.com.mk, 6-11-2017

«Η εκκλησία μας έχει ρίζες στον Απόστολο Παύλο»
Πέταρ, Επίσκοπος Πελαγονίας Σκοπίων, 17-12-2017

12-6-2017
Ενώ ο Ζόραν Ζάεφ παρουσιάστηκε ως δήθεν μετριοπαθής, την ίδια ώρα συναντήθηκε με το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ επιχειρώντας να πετύχει την ένταξη της ώρας στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία, παρακάμπτοντας την Ελλάδα
15-6-2017
Ο Ζόραν Ζάεφ υποσχέθηκε να απομακρύνει τα αγάλματα του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά, μετά την παρέλευση περίπου 9 μηνών, κανένα άγαλμα δεν έχει απομακρυνθεί
11-7-2017
Ο Ζόραν Ζάεφ επιχείρησε να αποσπάσει δολίως από την Αυστραλία την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα
18-7-2017
Η Κυβέρνηση Ζάεφ υποστήριξε τη συγκέντρωση των αυτοαποκαλούμενων “Μακεδόνων του Αιγαίου” που διεκδικούσαν περιουσίες και αποζημιώσεις από την Ελλάδα
2-8-2017
Σε επίσημο αγώνα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδος Χάντμπολ Γυναικών με την αντίστοιχη των Σκοπίων, οι Σκοπιανές προκλητικά εμφανίστηκαν με στολές που ανέγραφαν την ονομασία “Μακεδονία”, εξαναγκάζοντας τις Ελληνίδες σε αποχώρηση
6-8-2017
Ο Πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο του Καναδά εκφωνεί ομιλία ενώπιον χάρτη της “Μεγάλης Μακεδονίας” που εκτείνεται μέχρι τη Λάρισα και σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας
30-8-2107
Στα Σκόπια διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα «Η “Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ»
31-8-2017
Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Κοτζιά στα Σκόπια, διοργανώνεται συγκέντρωση των αυτοαποκαλούμενων “Μακεδόνων του Αιγαίου” με πανό και συνθήματα που κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία των “Μακεδόνων”
19-10-2017
Στη Γενική Συνέλευση της CPMR (Διάσκεψη Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) στο Ελσίνκι κυκλοφορούσαν έγγραφα και χάρτες, όπου τα Σκόπια έφεραν αυθαίρετα την ονομασία “Μακεδονία”
 «Το κράτος των Σκοπίων είναι αποτυχημένο και πρέπει να διχοτομηθεί. Το δυτικό τμήμα, που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς, να ενωθεί με το Κόσσοβο (όπου το 90% του πλη­θυ­σμού είναι Αλβανοί) και το ανατολικό τμήμα, στο οποίο κατοικούν κυρίως οι Σλάβοι (αυτο­αποκαλούμενοι “Μακεδόνες”) να ενωθεί με τη Βουλγαρία. Τα Βαλκάνια δεν έχουν σταθε­ρο­ποιηθεί και τα Σκόπια πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τσέχων και των Σλο­βά­κων που αποσχίσθηκαν από την ενιαία Τσεχοσλοβακία»
Ντάνα Ροραμπάχερ , Γερουσιαστής USA,
Πρόεδρος της Υποεπιτροπής του Κογκρέσου για θέματα Ευρώπης, 24-2-2017
«Υπάρχουν σκέψεις το κράτος των Σκοπίων να καταστεί μία χαλαρή ομοσπονδία με καντό­νια ή να διχοτομηθεί μεταξύ Αλβανών και Βουλγάρων».
Σεργκέι Λαβρόφ, Ρώσος ΥΠΕΞ, 20-5-2015
 «Οι Αλβανοί των Σκοπίων θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Θα ακολουθήσουν μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Για τμή­ματα εδαφών θα "τρέξουν" η Ελλάδα και η Βουλγαρία σε ό,τι θα έχει απομείνει από το κρα­τίδιο των Σκοπίων. Μέχρι το Μοναστήρι παλαιότερα πλειοψηφούσε το ελληνικό στοιχείο και μέχρι το 1995 υπήρχαν 200.000 Σκοπιανοί που δήλωναν ότι είναι "ελληνικής συνείδησης"»
Τίμοθυ Λες, Βρετανός Διπλωμάτης,
Yπεύθυνος χάραξης πολιτικής στο Βρετανικό Γραφείο Εξωτερικών

 Ήταν λάθος η αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή “Μα­κε­δονία”. Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα FYROM, ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες, και τώρα περιμένουμε να μην αναγνω­ρί­σουν το Κόσσοβο. Ενώ εμείς τους αναγνωρίσαμε με το όνομα “Μακεδονία” προσβάλλοντας τους Έλληνες, αυτοί (εννοεί τα Σκόπια) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι, για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο»
Ίβιτσα Ντάτσιτς, Σέρβος ΥΠΕΞ, 3-1-2017

«Η Σερβία έκανε λάθος αναγνωρίζοντας τη FYROM με το συνταγματικό της όνομα»
Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, Πρόεδρος Σερβίας, 13-7-2017
 «Το "μακεδονικό" κράτος ουσιαστικά εφευρέθηκε από τη Γιουγκοσλαβία στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά και σε αυτό έγινε προσπάθεια για καθιέρωση του "μακεδονικού" έθνους, της μακεδονικής κουλτούρας, της "μακεδονικής" γλώσσας, των "μακεδονικών" συμβόλων και όλα τα "μακεδονικά" καλλιτεχνικά επιτεύγματα»
Μίροσλαβ Γκάρτσεφ, Στέλεχος του κυβερνόντος κόμματος,
πρώην δήμαρχος του Κέντρου των Σκοπίων, 7-11-2017

«Μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να συνδέσει τη καταγωγή μας από τη δυναστεία των Αργεαδών και σωστά έγινε αποδεκτό ότιεμείς ως χώρα καλλιεργούμε αλυτρωτικούς και φιλοφασιστικούς μύθους που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα. Η σύνδεση μεταξύ του ονόματος και της εθνικής ταυτότητας μέσω του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μας έχει καταντήσει ένα έθνος που με μεγάλη ευκολία αλλάζει ιδέα και ταυτότητα»
Μίροσλαβ Γκάρτσεφ, 16-12-2017

 «Όχι μόνο δεν είμαστε διάδοχοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου αλλά, ούτε καν κληρο­νόμοι! Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχουν αντικείμενα, γραπτά αρχεία, ναοί και οτιδήποτε άλλο που να επιβεβαιώνει ότι τα βασικά της ταυτότητάς μας: η γλώσσα, η θρησκεία, τα έθιμα σχετίζονται με την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά την τελευταία δεκαετία η αρχαιολογία της χώρας μας έκανε ανασκαφές για να βρει αντικείμενα που να επιβεβαιώνουν ότι η ταυτότητά μας ανάγεται στην αρχαία αυτοκρατορία, αλλά δεν βρήκε τίποτε»
Μπράνκο Γκερόσκι, αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής πύλης «Plus Info»
και της εφημερίδας Σλόμποντεν Πέτσατ, 6-1-2018

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, η οποία καταπιέσθηκε από τον Τίτο, το 1958 αρνήθηκε, παρά τις πιέσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος, να αναγνωρίσει ξεχωριστή “Μακεδονική” Εκκλησία στα Σκόπια. Μετά την πτώση του κομμουνισμού ο Σέρβος Πατριάρχης Παύλος δήλωσε ότι «υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και αυτή είναι η Ελληνική».
 «Ο Τίτο μου ζήτησε να γράψω τη μουσική για μια Σκοπιανή ταινία. Όταν διάβασα το σενάριο, το οποίο εμφάνιζε εμάς τους Έλληνες ως κατακτητές της Θεσσαλονίκης και καταπιεστές των κατοίκων της αρνήθηκα να γράψω τη μουσική διότι διαπίστωσα ότι ήταν ο ίδιος που θεω­ρούσε ότι αφού η Μακεδονία "η δική του" ήταν ιστορική αναγκαιότητα σύμφωνα με τη δική του "κομμουνιστική" αντίληψη, νομιμοποιείτο να δημιουργήσει ένα κομμουνιστικό κράτος σε βάρος της Ελλάδας»
Μίκης Θεοδωράκης 14-1-2018

Ποιος θα μας εξηγήσει, γιατί είμαστε εμείς που πιέζουμε για συμφωνία; Τι θα αλλάξει αν παραμένει η κατάσταση ως έχει, αφού δεν θα περάσει πολύς χρόνος και τα Σκόπια θα διαλυθούν; Μήπως πιέζουμε επειδή μας πιέζουν, γνωστού όντος ότι δεν αντέχουμε σε πιέσεις, αλλά πιεζόμενοι κάνουμε μια τρύπα στο νερό;
Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ επείγονται να υπογραφεί συμφωνία εντός του α΄ εξαμήνου του 2018. Δηλαδή, σε λιγότερο από ένα χρόνο που άρχισαν τις αραιές επαφές οι δυο τους, θα επιλυθούν τεράστια προβλήματα, ενώ για την “Συμφωνία Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας” των Σκοπίων με την Βουλγαρία, την οποία υπέγραψαν στα Σκόπια την 1η Αυγούστου 2017, απαιτήθηκαν συνομιλίες που διήρκεσαν 5 χρόνια.
H ελληνική πλευρά πιέζει για συμφωνία με τα Σκόπια, επειδή «βλέπει» ότι το κλίμα στα Σκόπια δεν είναι το καλύτερο. Στα Σκόπια δημιουργείται ήδη μπλοκ κατά του συμβιβασμού. Σε αυτό συμμετέχουν ηγετικές προσωπικότητες της σλαβικής κοινότητας, η Εκκλησία και ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ.
Κάθε Μακεδόνας, που θα βρίσκεται στο εξωτερικό, δεν θα τολμά να πει από πού κατάγεται, επειδή θα τον θεωρούν Σλάβο. Χώρια, την "υπεροχή" που θα νιώθει -και θα την επιδεικνύει- ο κάθε Σκοπιανός αμφίβολης εθνικότητας.
Τα θέματα ταυτότητας [και γλώσσας] είναι πολύ σοβαρά. Τα Επιμελητήρια και οι Επιχειρηματικού Σύνδεσμοι της Ελλάδας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να βγάζουν από τα ράφια των supermarket σλαβικά προϊόντα, με την ένδειξη "μακεδονικό".
Το κράτος των Σκοπίων έχει εξελιχθεί σε μια μικρογραφία της «πυριτιδαποθήκης» που κάποτε ήταν συνολικώς τα Βαλκάνια. Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους δυσανάλογους προς τα μικρά μεγέθη του κράτους των Σκοπίων. Οι εξελίξεις προϋποθέτουν πολύ προσεκτικούς χειρισμούς από ελληνικής πλευράς.
Η διαφαινόμενη αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής ορισμένων μεγάλων Κρατών, αναφορικά με τη βιωσιμότητα των Σκοπίων ίσως θα πρέπει να οδηγήσει την ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης του δόγματος “δεν διεκδικούμε τίποτα”.
Η μεταβολή της θέσης που αρχικά είχαν οι γειτονικές με τα Σκόπια χώρες (Αλβανία, Σερβία & Βουλγαρία) πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προς την κατεύθυνση της επανεξέτασης της άποψης ότι“πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία η υπόσταση της FYROM”.
Όλες οι προτάσεις που γίνονται -από κόμματα, φορείς και ιδιώτες- για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων εδράζονται σε μια μόνιμη και σταθερή βάση: “ότι πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα του κράτους των Σκοπίων, διότι αυτό -δήθεν- θα συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής”. Όμως, όσο και να μεγαλώσει η Αλβανία ή η Βουλγαρία δεν αποτελούν κίνδυνο για την Ελλάδα, έστω και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Η απειλή που θα προέκυπτε για την Ελλάδα από την εξαφάνιση των Σκοπίων ανάγεται στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.
Μια ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων θα συνέφερε την ελληνική εξωτερική πολιτική διότι θα έθετε επί τάπητος όλα τα ζητήματα που μας αφορούν –από το όνομα μέχρι τα σύμβολα και τον εθνικό ύμνο. Το ομοσπονδιακό κράτος δεν θα είναι κράτος του “μακεδονικού” λαού, αλλά μια ομοσπονδία, την οποία θα συνθέτουν περισσότερες εθνότητες.
Απέναντι σε αυτά τα ενδεχόμενα, η ελληνική διπλωματία είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να μη βρεθεί κάποια στιγμή να τρέχει πίσω από εξελίξεις που θα διαμορφώνονται ερήμην της Αθήνας.
Η γεωπολιτική ταυτότητα μιας χώρας είναι μια σύνθεση ορισμένων παραγόντων μεταξύ των οποίων είναι και ο πολιτισμός, ο οποίος μάλιστα αποτελεί «θεμελιώδες γεωπολιτικό μέγεθος». Για το ζήτημα της ονομασίας, ενώ είναι «θεμελιώδες γεωπολιτικό μέγεθος», στην Ελλάδα υπάρχει αδιαφορία στην πλειονότητα του πολιτικού κόσμου.
Η πολιτική αλλαγή στην Κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα, καθώς μπορεί ο Zoran Zaev να φαίνεται πιο μετριοπαθής και διαλλακτικός από το Nikola Gruevski, όμως η κεντρική στόχευση των Σκοπίων δεν έχει μεταβληθεί, ενώ η προπαγάνδα και οι προκλήσεις συνεχίζονται αμείωτες.
Η ασαφής θέση της Αθήνας δυσχεραίνει τους ελληνικούς χειρισμούς, καθώς η σκοπιανή πλευρά μπορεί έτσι με άνεση να παραπλανά τη διεθνή κοινότητα, μεταθέτοντας στην Ελλάδα την ευθύνη για το αδιέξοδο.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, μέχρις ότου οι κάτοικοι αυτού του κράτους επιλέξουν ένα όνομα το οποίο δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Αν γίνει αποδεκτό για τη FYROM ένα μόνιμο όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ή γίνει δεκτή αυτή η χώρα στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYROM, όχι μόνο δεν θα επιλυθούν τα προβλήματα, αλλά θα επιδεινωθούν οι προστριβές μεταξύ της Ελλάδος, της FYROM και άλλων βαλκανικών χωρών και θα αποσταθεροποιηθούν τα Βαλκάνια.
Οι Σκοπιανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας. Ζουν σε μία πλάνη και τους κυριάρχησε ένας εθνικισμός, που τους παρέσυρε σε εντελώς λάθος αποφάσεις. Ως “Μακεδονία” τα Σκόπια δεν θα υπάρξουν ποτέ πια. Όχι μόνο επειδή θα το σταματήσουμε οι Έλληνες, αλλά επειδή αποφάσισαν να μην το ανεχθούν άλλο οι Αλβανοί της χώρας…
Η οριστική ονομασία των Σκοπίων δεν θα πρέπει να προσβάλει ούτε το αλβανικό, αλλά ούτε και το σλαβικό στοιχείο και θα πρέπει να προσδιορίζει αυτονόμως και άνευ εθνικιστικών συνειρμών την περιοχή των Σκοπίων. Μια τέτοια ονομασία θα μπορούσε να είναι: «Κεντροβαλκανική Δημοκρατία». Η ονομασία αυτή επιτρέπει τη διατήρηση των ταυτοτικών πολιτισμικών στοιχείων των συνιστωσών εθνοτήτων και ορίζει γεωγραφικώς το νέο Κράτος.
H Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί το όνομα Μακεδονία ή οποιοδήποτε όνομα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, διότι τελικά θα παραμείνει μόνο ο όρος Μακεδονία, όπως ήδη αναφέρεται η FYROM σε διεθνείς χάρτες.
H Ελλάδα έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για τον πολυάριθμο γηγενή Ελληνικό πληθυσμό και να τον προστατεύσει από την προπαγάνδα και την προσπάθεια εκσλαβισμού του.



ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.